Ryby
-
30.10.2021
Ostrá ryba s navoněnou rýží
Ostrá ryba s navoněnou rýží naprosto uspokojila moji chuť na něco opravdu výrazného. Asi po třetím soustu jsem si říkala, tuhle chuť přece znám. Kdysi se prodávala rybí konzerva s názvem Antipasti (myslím, že se dovážela z bývalé Jugoslávie) a tehdy mně moc chutnala. Byla to renesance jako hrom, protože moje chuťové pohárky se tetelily blahem.
-
10.3.2021
Losos na drceném pepři a rozmarýnu
Lososa na drceném pepři a rozmarýnu miluji. Jednak je to skutečná minutka, protože příprava netrvá dlouho a chuť rybího masa oplývá mnoha chutěmi a vůněmi. Porci můžete doprovodit třeba holandskou omáčkou a čerstvým salátem.
-
19.2.2020
Gratinovaná treska
Pokud máte rádi ryby, připravte si moji gratinovanou tresku, nebo jinou bělomasou rybu. S každým soustem vás čeká křupavý a voňavý gurmánský zážitek, který můžete doprovodit třeba přidáním holandské omáčky.
-
16.6.2018
Pečená pražma se zeleninou a bramborami
Máte-li rádi klasické středomořské jídlo, pak neodcházejte a čtěte dál. Protože pečená pražma se zeleninou a bramborami voní mořem, dovolenou, sluncem i vzpomínkami.
-
21.12.2017
Pečená treska na víně s mandlovými lupínky
Kdo o vánocích vytahuje obočí nad českou klasikou – kaprem v trojobalu, může zkusit můj recept na pečenou tresku na víně s mandlovými lupínky. Příprava je rychlá, jednoduchá a chuťový efekt fantastický.
-
10.8.2017
Paštika (pâté) z uzeného pstruha
Doma vyuzený pstruh je delikatesa. Paštika, pâté, či pomazánka z obraného masa z uzeného pstruha je delikatesa na druhou. S kostičkami kyselého jablka a lístky kopru vytvoří na vašem jazyku chuťový ráj.
-
7.7.2017
Recept na uzené ryby (pstruhy, makrely, pražmy, mořské okouny ….)
Kdo nikdy neochutnal čerstvě vyuzenou rybu, o hodně přichází. Už samotná příprava je malé dobrodružství. Výsledek ale stojí za to. Zkuste někdy místo grilování ryb, ryby vyudit a můžete si ještě připravit svůj unikátní uzený sýr.
-
24.9.2016
Grilovaný mořský vlk s grilovanou zeleninou
Maso pečeného mořského vlka má výtečnou chuť, jemné aroma. Bílé maso se skvěle odlupuje od kostí. Ostatně, a to je dobrá zpráva, mořský vlk mnoho drobných kostí nemá. Když ke grilovanému vlkovi přidáte sezonní zeleninu a čerstvě natrhané bylinky, vykouzlíte mimořádně chutné jídlo.
-
3.3.2016
Recept na tempuru z kapra
Tempura patří k tradičním japonským jídlům. Nejen v Japonsku, ale i u mě doma v kuchyni zdomácněla. Ochutnejte i vy křupavé kousky osmažené ryby s rýží, se zeleninou nebo s kuskusem. Je to lahůdka.
-
17.12.2015
Pečený kapr se zámeckými šťouchanými bramborami
Vánoční či sváteční podoba kapra se nemusí omezovat jen na tradiční podobu – smaženého v trojobalu. Zkuste o letošních vánocích změnu. Příprava pečeného kapra se zámeckými šťouchanými bramborami je mnohem jednodušší a svým způsobem i chutnější.
-
28.10.2015
Pstruh pečený s cuketou, rajčaty a bylinkami v jednom pekáčku
Pokud se rozhodnete pro pečeného pstruha se zeleninou a bylinkami, čeká Vás jednoduchá příprava, výtečná chuť zeleniny a jemného masa.
-
6.5.2015
Recept na kapra na zelenině
Tento recept mám spojený s vánocemi, kdy naše celá rodina měla chřipku s vysokými horečkami. Na salát nebo smaženého kapra nebylo ani pomyšlení. Maminka tehdy vymyslela časově krátkou a chuťově výraznou variantu přípravy kapra. Kapra na zelenině dnes dělám několikrát do roka.
-
6.4.2015
Kousky ryb po staročesku
Až zatoužíte vyzkoušet něco nového, připravte si ryby, rybky, rybičky obalované v ochucené chlebové strouhance.