Králík
-
27.12.2023
Smažené nugety či hranolky z králičího masa „Rabbit & chips“
Smažené nugety z králičího masa jsou křupavé, pikantní a velmi jedlé. Příprava je snadná a dá se rozložit do dvou dnů. Maso si naložíme večer a druhý den už jen smažíme. Podívejte se, jak si připravit „Rabbit & chips“.
-
27.3.2021
Šťavnaté a velmi chutné obalované řízky z králíka
Řízky z králíka už dělávala moje maminka. Tím, že se maso naloží, jsou řízky mnohem křehčí, šťavnatější a chutnější. A když neprozradíte rodině, jaké maso se skrývá pod křupavou krustou, nikdo nepozná, že je to králík.
-
27.4.2017
Králík na sušených švestkách
Jemné králičí maso se výborně doplňuje s chutí sušených švestek, zázvoru se špetkou skořice. Pokrm vytvoří harmonii chutí, které stěží odoláte.
-
12.11.2016
Králík na černém pivu a slanině
Receptů na přípravu králíka mám celou řadu. Králíka na černém pivu a se slaninou mám velmi ráda s bramborovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.
-
24.2.2016
Dušený králík v papiňáku, připravený na venkovský způsob
Také máte rádi jídla z jednoho hrnce? Pokud ano, tak dušený králík v papiňáku vás svojí chutí plně uspokojí.
-
10.10.2015
Recept na pečeného králíka na víně a hořčici v pomalém hrnci
Králičí maso je tak univerzální, lze z něj připravit tolik skvělých jídel. Dnes jsem připravila králičí stehna s velmi chutnou omáčkou.
-
13.3.2015
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a mladými kapustovými listy, pečená na šalvěji
Ve většině českých domácností má králík těžkou pozici. Někdo králičí maso rád, někdo nerad. Někteří dokonce prohlašují, že by králíka nikdy nejedli (brr). Je to ale předsudek, stejný jako nejíst dary moře, chobotnice nebo ústřice. Zkuste rodinu přesvědčit a řekněte, že ta božsky chutnající roláda je z kuřete. Nikdo to nepozná a všichni si pochutnají.