Zavářky do polévky
-
29.6.2024
Knedlíčky ze sardinek v oleji
Knedlíčky ze sardinek v oleji jsou překvapivě velmi chutné. Nerada používám slovo „bleskové“, ale je to tak. Za pomoci elektrického sekáčku je připravíte několika pulsy. Knedlíčky jsou výborné do hustých zeleninových polévek nebo tomatových omáček , lze je zapéct v troubě a následně napíchnout na špejli jako chutné tapas.
-
4.4.2024
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky připravuji ráda. Jsou chutné a jejich příprava netrvá dlouho a také není potřeba nakupovat žádné speciální suroviny.
-
21.3.2024
Velikonoční svítek do polévky
Svítek do velikonoční polévky připravovala babička. Z maminčiny velikonoční polévky se ale vytratil a nahradily ho 1-2 kusy vařených brambor (prý to měl tatínek rád). Mně chutná obojí, ale velikonoční svítek s mladými jarními kopřivami je moc chutný. Stojí za to ho vyzkoušet, a kdo jeho chuť nezná, bude mile překvapen. Přidat můžete i popenec .
-
23.3.2018
Krupicové knedlíčky do polévky z odpalovaného těsta, s masem a šalvějí
Každou polévku, kde jsou knedlíčky, s velkou chutí sním. Moje krupicové knedlíčky jsou připravené z odpalovaného těsta. Jsou navoněné šalvějí a muškátovým oříškem a pro zvýraznění chuti přidávám hovězí maso. Ale můžete ho nahradit i kvalitní šunkou.
-
27.1.2017
Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček
Knedlíčky z droždí a smažených vajíček vás překvapí svojí delikátní chutí. Jsou velmi jemné. Při prvním ochutnání vám na jazyku zůstane vůně smažené cibulky, smažených vajíček a o spojení v jeden dokonalý chuťový zážitek se postará přidané koření.
-
27.1.2015
Masovo-játrové knedlíčky do polévky
Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.