
Receptů na pomazánku z rybiček jsou tisíce. Každý máme tu svoji osvědčenou. Vyzkoušejte tu moji. Je připravená za chvíli a chutná skvěle.
Na přípravu 4 porcí pomazánky z rybiček budeme potřebovat
- 100 g filetů z makrely v oleji
- 100 g tuňáka v oleji
- 1 vařené vajíčko nastrouhané najemno
- 1 okurku nakládačku nebo rychlokvašku nastrouhanou najemno
- 50 g najemno nastrouhaného sýru Pecorino nebo Grana padano
- 1 polévkovou lžíci šťávy z citronu
- 2 rovné čajové lžičky plnotučné hořčice
- 4 vrchovaté čajové lžičky zakysané smetany
- 1 malou cibuli jemně nakrájenou
- 0,5 cm chilli papričky nakrájené na malé kostičky o hraně 2 mm
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Svazek nasekaných bylinek – třeba petrželku, pažitku nebo svatolinu olivovou
Postup přípravy výborné pomazánky z rybiček
Aby pomazánka nebyla příliš tučná, slijeme nejprve z obou konzerv olej.
Rybí maso vložíme do misky a vidličkou ho rozmělníme. Přisypeme připravenou, najemno nasekanou cibulku a chilli papričku, nastrouhaný sýr a kyselou okurku. Vše důkladně promícháme.
Jako poslední přidáme nastrouhané vajíčko, smetanu, hořčici a nasekané bylinky.
Hotová rybí pomazánka
Zdroj:Marcela Hackerová
Rybičkovou směs osolíme kávovou lžičkou soli, přidáme citronovou šťávu a okořeníme několikerým otočením mlýnku s černým pepřem.
Pomazánku důkladně promícháme.
Pomazánku necháme pár minut odstát. Pak ochutnáme, zda je slaná dle našeho gusta. A máme hotovo.
Pomazánku podáváme s jakýmkoli pečivem, ale já ji mám nejraději s opečeným chlebem a ještě dozdobenou petrželkou nebo svatolinou olivovou. Lze dozdobit i koprem.
Jednoduchá, rychlá a výborná pomazánka, třeba k svačině nebo k večeři, když nás „honí mlsná“ nebo jsme v časové tísni.
-
Nový komentář