
Připravit kuřecí řízky v marinádě opravdu netrvá dlouho. Stačí, když řízky naložíte večer a druhý den do půl hodiny můžete podávat. Třeba s hranolky nebo čerstvým salátem.
Na přípravu 2 porcí kuřecích řízků v marinádě budeme potřebovat
Na marinádu
- 2 polévkové lžíce worcesterské omáčky
- 1 polévkovou lžíci omáčky Hoisin
- 1 polévkovou lžíci kečupu
- 1 čajovou lžičku soli (rovnou)
- 1 polévkovou lžíci aceto balsamico di Modena
- ½ dl Metaxy
- 2 špetky kajenského pepře
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 polévkovou lžíci oleje
- 2 větší cibule nakrájené na měsíčky
- 1 červenou sladkou a tenkostěnnou papriku nakrájenou na proužky
- 1 dl vývaru
- Pánev vhodnou na zapékání v troubě
Náročnost: snadné
Způsob přípravy: opečení na pánvi 2 minuty po každé straně a následně
20 minut zapečení bez zakrytí v troubě na 220 °C
Postup přípravy kuřecích řízků v marinádě
Do misky vložíme všechny suroviny na marinádu a metličkou je promícháme. Kuřecí řízky v polovině lehce nakrojíme a vložíme je do marinády tak, aby byly marinádou celé pokryté.
Ideální je nechat v marinádě přes noc v lednici. Klidně se ale mohou v chladnu marinovat i 2 dny. Stačí je v marinádě jen otočit.
Do horké pánve (nepřidáváme žádný tuk) vložíme oba řízky vyjmuté z marinády (zbylou marinádu na nich ponecháme) a zprudka je po obou stranách opečeme. Po každé straně 2 minuty.
Opečené řízky z pánve vyjmeme. Do prázdné pánve přidáme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme i měsíčky cibule a proužky papriky. Cibuli i papriku opékáme asi 5 minut. Samozřejmě mícháme.
Opečenou cibuli zalijeme vývarem, přidáme i zbytek marinády. Promícháme a vložíme zpět oba opečené kuřecí řízky.
TIP : Kdo má rád zapečený sýr, může plátky kuřecích řízků poklást sýrem a zapéct. Manžel má zapečený sýr rád.
Pánev s kuřecími řízky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C (horní i dolní ohřev) a nezakryté je necháme zapéct 20 minut.
Podáváme s hranolky, vařenými či šťouchanými bramborami, rýží nebo čerstvým pečivem.
Připravit kuřecí řízky v marinádě opravdu netrvá dlouho. Stačí, když řízky naložíte večer a druhý den do půl hodiny můžete podávat. Třeba s hranolky nebo čerstvým salátem.
-
Nový komentář