Kuřecí řízky v marinádě – chutný a rychlý pokrm

Kuřecí řízky v marinádě – chutný a rychlý pokrm
30.5.2022  |  Stáhnout jako PDF

Připravit kuřecí řízky v marinádě opravdu netrvá dlouho. Stačí, když řízky naložíte večer a druhý den do půl hodiny můžete podávat. Třeba s hranolky nebo čerstvým salátem.

Na přípravu 2 porcí kuřecích řízků v marinádě budeme potřebovat

Na marinádu

  • 2 polévkové lžíce worcesterské omáčky
  • 1 polévkovou lžíci omáčky Hoisin
  • 1 polévkovou lžíci kečupu
  • 1 čajovou lžičku soli (rovnou)
  • 1 polévkovou lžíci aceto balsamico di Modena
  • ½ dl Metaxy
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 polévkovou lžíci oleje
  • 2 větší cibule nakrájené na měsíčky
  • 1 červenou sladkou a tenkostěnnou papriku nakrájenou na proužky
  • 1 dl vývaru
  • Pánev vhodnou na zapékání v troubě

Náročnost:                    snadné

Způsob přípravy:        opečení na pánvi 2 minuty po každé straně a následně

                                         20 minut zapečení bez zakrytí v troubě na 220 °C                 

                                      

Postup přípravy kuřecích řízků v marinádě

Do misky vložíme všechny suroviny na marinádu a metličkou je promícháme. Kuřecí řízky v polovině lehce nakrojíme a vložíme je do marinády tak, aby byly marinádou celé pokryté.

Ideální je nechat v marinádě přes noc v lednici. Klidně se ale mohou v chladnu marinovat i 2 dny. Stačí je v marinádě jen otočit.

Do horké pánve (nepřidáváme žádný tuk) vložíme oba řízky vyjmuté z marinády (zbylou marinádu na nich ponecháme) a zprudka je po obou stranách opečeme. Po každé straně 2 minuty.

Opečené řízky z pánve vyjmeme. Do prázdné pánve přidáme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme i měsíčky cibule a proužky papriky. Cibuli i papriku opékáme asi 5 minut. Samozřejmě mícháme.

Opečenou cibuli zalijeme vývarem, přidáme i zbytek marinády. Promícháme a vložíme zpět oba opečené kuřecí řízky.

TIP :    Kdo má rád zapečený sýr, může plátky kuřecích řízků poklást sýrem a zapéct. Manžel má zapečený sýr rád.

Pánev s kuřecími řízky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C (horní i dolní ohřev) a nezakryté je necháme zapéct 20 minut.

Podáváme s hranolky, vařenými či šťouchanými bramborami, rýží nebo čerstvým pečivem.

  • Nový komentář