
Salát Caprese je připomenutí Itálie, léta a dovolené. Je chutný, lehký, vegetariánský a bezlepkový. V horkých letních dnech ideální večeře.
Na salát Caprese pro 2 osoby budeme potřebovat
- 2 ks mozzarely
- 6 ks středně velkých a vyzrálých rajčat
- 16 ks čerstvých oliv s peckou
- Čerstvá bazalka
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- Čerstvě mletý pepř
- 4-5 kapek balzamikového octa
Postup přípravy salátu Caprese
Rajčata omyjeme a na špičce je lehce nakrojíme do kříže.
Ponoříme je na 10-15 vteřin do vařící vody a pak je přendáme do studené vody. Tímto postupem se nám budou lehce loupat.
Oloupaná rajčata překrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka.
Mozzarelu překrájíme na plátky a pak už jen na talíři prokládáme červenou a bílou.
Přidáme čerstvou bazalku, černé olivy a vše pokapeme olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali pár kapek balzamikového octa.
Na úplný závěr ještě 2x – 3x otočíme mlýnkem s černým pepřem.
Salát Caprese mám ráda s opečeným bílým pečivem.
-
Nový komentář