B
-
24.5.2017
Brutnák – zapomenutá bylinka pomazánek a salátů
Příchuť po okurkách. To je první, co Vás napadne při ochutnání brutnákových lístků. Seznamte se s Brutnákem lékařským, zapomenutou bylinkou, která byla a je zdrojem příznivých látek pro náš organizmus.
-
1.8.2015
Bazalka pravá
„Kdo bazalku žvýká, dlouho žije“ - staré kavkazské přísloví. Zda je to pravda, nevím. Pravdou ale zůstává nenahraditelné kořeněné aroma a chuť čerstvé bazalky v naší kuchyni, kde tato rostlina zcela zdomácněla.
-
17.7.2015
Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus
Chuť vařených nebo pečených brambor je nenapodobitelná a pro mě nepřekonatelná. Z brambor vyrobíte velice lahodné a přípravou jednoduché pokrmy. Znáte chuť „opečánků“ (omytých a ve slupce pečených brambor v troubě)? Že neznáte, tak to vyzkoušejte.
-
13.3.2015
Buchty do jitrnic - recept
Aby jitrničky a jelítka byly delikatesní, potřebujeme domácí buchtu do jitrnic. Buchty do jitrnic jsou nezbytnou součástí zabijačkových hodů. Buchty do jitrnic se pečou zpravidla týden před zabijačkou.
-
1.3.2015
Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí
Určitě každý z nás už vařil brambory v polévce s kysaným zelím, nebo zapékal brambory s masem a kysaným zelím. Také jste se divili, že jsou brambory stále nedovařené? Mám pro vás odpověď přímo od odborníků.
-
9.1.2015
BULGUR
Bulgur je předvařená, zčásti drcená celozrnná pšenice, která je např. hlavní součástí libanonského salátu „tabbouleh“.